TESSAL Capital

Over ons

Oprichter van Tessal Capital is drs.ir. T.S. (John) Wong. Hij is al meer dan 25 jaar actief op het gebied van investeringen en alles wat daarbij komt kijken. 

Tessal Capital is al bijna 10 jaar succesvol actief op de markt. 

John heeft ervaring in zowel early stage investeringen (venture capital) als in meer later stage investeringen (private equity) en mezzanines. De laatste jaren met name in de ICT-sector. Hij heeft actief investeringen gemanaged in zowel Nederland als in omringende landen (België, Duitsland, Engeland). Het managen van investeringen vindt plaats als actieve aandeelhouder of als commissaris. In diverse landen heeft John commissarisposities ingevuld. 

Met portefeuille-beheer en de vele exits is John uitermate ervaren op de gebieden waar financiën, business en legal bij elkaar komen. 

Na zijn studie aan de Technische Universiteit Delft en bedrijfskunde aan de Rotterdam School of Management is John bij ABN Bank in dienst getreden. Eerst als organisatie-adviseur en nadien actief bij Bijzonder Beheer, waar bedrijven in moeilijkheden zoveel mogelijk door de zware periode geloodst moesten worden. Daar is veel ervaring opgedaan met recovery en restructuring van bedrijven in zwaar weer. 

Bij ABN Amro Participaties en later ABN Amro Capital heeft John ervaring met het investeren opgedaan. Hij is een team gaan leiden van investment managers in de IT-participatiegroep. 

Ondertussen werden meerdere commissarisfuncties vervuld en ook toezichthouderfuncties bij participaties.

In 2006 is hij zelfstandig gaan werken in een partnership met enkele collega's. De IT-portefeuille van enkele fondsen werd toen beheerd en door middel van exits te gelde gemaakt voor de fondsen/investeerders. Voor zowel Nederlandse als buitenlandse opdrachtgevers werden portefeuilles beheerd en participaties verkocht. 

De adviesdiensten zijn nu meer richting consultancy & advisory gegaan, advisering in brede zin van bedrijven. 


Netwerk

Er wordt samengewerkt met andere adviseurs, zodat expertise op allerlei gebieden kan worden gegeven.